joi, 11 decembrie 2008

Doua romance pe minut sunt victime ale violentei domestice

Principalul motiv pentru care femeile continua sa ramana alaturi de agresor este ca ele considera ca violenta este una din problemele obisnuite intr-o familie. De aceea, pe termen lung, aceasta campanie isi propune sa educe tinerele femei ca violenta domestica este inacceptabila, fiind o incalcare a drepturilor omului”, a declarat Raluca Kisescu.

Datele statistice detinute de Agentia Nationala pentru Protectia Familiei arata ca numarul celor care au depus plangere in primele trei trimeste ale anul 2008 a crescut cu 25 de procente fata de anul trecut, ajungand la 8484. Diferenta dintre statisticile oficiale si datele prezentate de studiul CURS releva faptul ca cele mai multe femei prefera sa nu depuna plangere la politie impotriva agresorilor.“

Legislatia romaneasca actuala ofera putine mijloace de protectie pentru femeile care se confrunta cu aceasta problema, de aceea unul din primele obiective pe care si le propune Campania Respectului pentru femei il reprezinta schimbarea legii, prin introducerea unor masuri de protectie a victimelor fata de agresori, cum ar fi ordinul de restrictie. In prezent măsurile de siguranta prevazute de lege, nu sunt de natura sa inlature pericolul imediat in care se afla victimele violentei in familie, majoritatea acestora fiind nevoite sa locuiasca cu agresorul chiar si in timpul procesului”, a declarat Ioana Avadani.

AVON a lansat si in Romania primul produs global destinat strangerii de fonduri, Brăţara Respectului, urmind ca tot profitul obţinut din vânzarea acesteia fiind folosit pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor din România. In primele doua luni de campanie au fost vandute peste 3500 de bucati, strangandu-se aproximativ 6.000 euro.

Pentru mai multe detalii: http://www.violentaimpotrivafemeii.ro/

Niciun comentariu: