vineri, 5 decembrie 2008

Actiuni de Ziua Internationala pentru Eliminarea Violentei impotriva Femeilor







Pe data de 25 noimebrie intreaga comunitate internationala marcheaza simbolic ziua pentru eliminarea violentei impotriva femeilor. Este o zi importanta pentru a ne aduce aminte atat de greselile din trecut ale omenirii asupra violentei si maltratarii femeii, cat si de situatia societatii actuale si a perspectivelor din viitor. Discriminarea si violenta de gen inca mai au de progresat intr-un sens pozitiv pentru a putea afirma ca traim intr-o societate respectabila, echilibrata.

Desi in ultimii ani s-ar parea ca violenta impotriva femeilor a crescut, de fapt, din punct de vedere sociologic, ea a ramas relativ aceeasi, schimbarea producandu-se la nivel de vizibilitate a cazurilor de violenta. Din ce in ce mai multe femei au curajul de a denunta partenerii agresori si au din ce in ce mai multe posibilitati de a gasi sprijin psiho-social din partea organizatiilor non-guvernamentale care, pe an ce trece, isi dezvolta paleta de servicii sociale.

Asociatia Institutul Pentru Politici Sociale a demarat incepand cu data de 21 noiembrie campania "Invata cum sa recunosti violenta si cum sa ceri ajutor. Noi te sustinem!". Campania se adreseaza elevilor din scolile si liceele din municipiile Bucuresti si Ploiesti si are ca scop informarea elevilor cu privire la semnele de identificare a semnelor de violenta fizica, psihica, sociala, economica si sexuala, metodele de reactionare la aceste tipuri de violenta, denuntarea agresorului, apelarea la serviciile psiho-sociale oferite de institutiile specializate si principalii pasi de a ajuta o persoana victima a violentei.

Campania a debutat in Liceul "Sf. Apostol Andrei" din municipiul Ploiesti, urmand ca actiunile sa continue in alte licee atat din Ploiesti, cat si din Bucuresti.

Campania a beneficiat in judetul Prahova de promovare media cu sprijin din partea Saptamanalului Actualitatea Prahoveană carora le adresam multumiri pe aceasta cale.

Multumim, de asemenea, si tuturor profesorilor care ne-au sprijinit in demersurile noastre si ne vor sprijii, in continuare, in multiplicarea actiunilor campaniei. Vom reveni pe parcurs cu detalii din actiunile campaniei.

Niciun comentariu: